Piano leren spelen, zo doe je dat!

piano leren spelen

Een piano is een prachtig instrument. Het kan echter heel wat moeite kosten om te leren spelen op een piano. In deze blog delen we een aantal tips hoe je zelf kunt leren piano te spelen. 

Youtube

Youtube is een goede bron van inspiratie. Ook als het gaat om het leren bespelen van de piano. Ga maar eens naar YouTube en tik hier ‘piano leren spelen’ in. Je krijgt dan onder andere lessen voor beginners te zien. In de eerste les krijg je uitleg hoe je op de piano kunt spelen zonder noten te hoeven lezen. 

Pianoles

Wil je snel progressie maken? Dan raden we je aan een pianoleraar in te schakelen. Je leert het direct van iemand die zelf al gevorderd is in piano spelen. Wekelijks krijg je er les in. Dit zorgt ervoor dat je snel vordert. Natuurlijk hangt hier ook een prijskaartje aan. Via Youtube leer je jezelf gratis piano spelen. Schakel je een pianoleraar in? Houd dan ook rekening met de bijkomende kosten. Ben je op zoek naar een pianoleraar? Neem dan eens een kijkje op de website van Emile van Leenen Piano’s.

Veelgestelde vragen over piano leren spelen: 

  • Hoe vaak oefenen om te kunnen leren spelen?
    Om goed piano te kunnen spelen is het belangrijk om veel te oefenen. Als beginner is het raadzaam om 10 tot 20 minuten per dag te oefenen. Dit zorgt er voor dat je leert om je linker- en rechterhand te coördineren.
  • Moet je noten kunnen lezen om piano te kunnen spelen?
    Nee, het is niet nodig om noten te kunnen lezen om piano te leren spelen. Tijdens je pianoles kun je noten leren lezen. 

Toe aan je eigen piano? 

Heb je het piano spelen onder de knie gekregen? Dan is het tijd voor een eigen piano! Een geschikte piano (of vleugel) vind je bij een gespecialiseerde pianozaak. Informeer ook gelijk naar een goede pianobank. Als je veel tijd achter je piano door gaat brengen, is het van belang ook een goede zithouding aan te nemen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.