7 ideeën voor een silent disco

silent disco

Een silent disco is voor iedereen. Zeker met onze ideeën organiseer je voor elke doelgroep wel iets leuks. Wij geven jou de 7 beste ideeën om een silent disco te organiseren.

1. Silent party

Als eerste kan je voor een silent party kiezen als je iets wilt vieren. Dit is ideaal voor een kinderfeestje, vrijgezellenfeest, verjaardag of festival. Je kan ook een silent party met de buren op je balkon of in de tuin organiseren om ze zo beter te leren kennen. Of je bouwt een feest in de avond, na de familiedag of het bedrijfsuitje. Ook kan je bij een silent party een leuke feesttent, DJ’s, dansers, leuke versiersels en een thema regelen. Een silent party is altijd leuk, voor zowel jong als oud. Zeker met een silent disco, want zo kan je meerdere soorten muziek draaien.

Bovendien veroorzaak je met een silent disco geen overlast, dus kan je het feestje overal houden. Mensen kunnen ondertussen ook met elkaar praten, doordat ze zelf het volume kunnen bepalen. Zo komt iedereen in contact met elkaar, goed voor de sociale ontwikkeling. Ook kan iedereen van elkaar zien naar welk kanaal hij/zij luistert. Zo kan er op dezelfde beat gedanst worden. Daarnaast kan er een battle gehouden worden tussen de deelnemers of DJ’s. Al met al is een silent disco party dus zeker een aanrader.

2. Silent disco yoga of sport

Wil je meer in beweging zijn? Dan kan je ook voor een silent disco yoga of sport kiezen. Ook dit is leuk voor iedereen. Zo kan iedereen helemaal geconcentreerd in zijn eigen wereld zitten, zonder afgeleid te worden door omgevingsgeluiden. Ook kan er aan meerdere groepen tegelijk in één ruimte instructies gegeven worden. Zo kan je denken aan mensen uit verschillende culturen die een andere taal spreken of aan mensen op een ander niveau, dus beginner, gevorderde en vergevorderde. Er hoeft dan geen tolk of extra ruimte geregeld te worden.

Daarnaast kan er ook gekozen worden om iedereen naar zijn favoriete muziek te laten luisteren. Dit kan zelfs gecombineerd worden met de instructies, zodat er afwisseling is. Verder kan er nog met elkaar gepraat worden door het volume zelf te bepalen. En zo blijft iedereen toch in beweging, wat ideaal is. Dat maakt het sporten en yoga dus ook zo leuk.

3. (Drive-in) cinema

Een silent disco kan zelfs in een bioscoop gebruikt worden. Stel je wilt geen last hebben van omgevingsgeluiden, dan is het ideaal. Zo wordt je niet afgeleid door mensen die ondertussen eten of met elkaar praten en blijf je echt in de film zitten. Ook mensen die later komen hoor je niet meer. Daarnaast kan er zelfs met een groep buiten een film gekeken worden of meerdere films in één ruimte afgespeeld worden.

Ook kan je denken aan een drive-in cinema. Dit is ideaal voor als iedereen vanuit de auto de film bekijkt. Zo kan iedereen toch goed het geluid van de film horen en blijft de kwaliteit optimaal. Bovendien hebben de koptelefoons een bereik tot wel 200 meter en gaan ze wel 8 uur mee, dus is het hier echt goed geschikt voor. Het kan zelfs voor meerdere dagen en voor een onbeperkt aantal personen.

4. Stadswandeling of kroegentocht

Wil je ook wat van de stad zien of ben je een student en wil je er even op uitgaan met een groep? Dan is een stadswandeling of kroegentocht zeker een aanrader. Dit kan ook aan meerdere groepen mensen tegelijk. Zo heb je geen tolk nodig en zal iedereen het toch goed kunnen verstaan. Ze hebben geen last van omgevingsgeluiden. Dit is ook ideaal voor als de spreker niet zo hard praat.

Studenten kunnen dus zo heerlijk van de muziek genieten en ondertussen met elkaar praten. Dit geldt ook voor een stadswandeling. Als groep zijnde kan je heerlijk van de cultuur genieten en ondertussen met elkaar praten. Ideaal ook voor groepen met toeristen en Nederlanders gemixt of met ouderen en jongeren. Ouderen zullen toch anders luisteren dan jongeren, hun aandacht zal ook op een andere manier getrokken worden en zij zullen bovendien de uitleg minder snel volgen.

5. Rondleiding

Ook kan je voor een bedrijfsuitje, familiedag, vrijgezellenfeest of schoolreisje eenvoudig een rondleiding door een museum regelen. Met silent disco heeft iedereen dan geen last van omgevingsgeluiden en kunnen zij naar het gewenste kanaal luisteren. Ook hierbij kan je zelf bepalen hoeveel personen er komen en hoelang je de koptelefoons huurt. Zo kan het zelfs voor meerdere dagen.

Door een silent disco set te huren kost het je ook nog geeneens zoveel. Het kopen ervan is namelijk een stuk duurder. Hierdoor organiseer je dus ook nog eens een goedkoop en betaalbaar uitje, dat voor iedereen leuk blijft. Eventueel kan je het ook combineren met een silent disco party, die je dan ‘s avonds organiseert. Je huurt het toch voor de hele dag. Bovendien ben je dan een stuk goedkoper uit dan dat je ze maar heel weinig gebruikt. Wel kan het zijn dat je ze eventueel moet opladen, want ze gaan ongeveer 8 uur mee.

6. Workshop

Een workshop is ook zeker iets wat niet vergeten mag worden. Zo kan je meerdere, verschillende workshops tegelijk in één ruimte geven. Denk bijvoorbeeld aan een workshop voor mannen en een workshop voor vrouwen of voor jongeren en ouderen apart. Zo kunnen er diverse workshops aan verschillende doelgroepen in één ruimte gegeven worden. Zo is het voor iedereen leuk en interessant.

Daarnaast kan je er een beroemd persoon bij regelen die de instructies geeft. Denk bij een kookworkshop bijvoorbeeld aan Herman den Blijker. Dit zal voor meer interactie en geloofwaardigheid zorgen, mensen kunnen zijn kennis ook gebruiken en zullen ook merken dat het dan een stuk leuker en interessanter is. Al met al kan een bekend persoon dus veel toevoegen aan een workshop.

7. Bruiloft

Als laatste kan je een silent disco heel goed voor een bruiloft gebruiken. Je regelt één of meerdere DJ’s, extra attributen, zoals led verlichting of neon bandjes en je zorgt dat er genoeg ruimte is. De locatie heb je verder al. Je kan er ook heel goed een battle bij organiseren tussen de bruid en bruidegom. En je kan zelf bepalen hoe lang het feest duurt. Mensen kunnen ondertussen nog met elkaar praten, wat ideaal is. Wil je dus praten, dan kan dat ook.

Ook zal er minder kans op gehoorbeschadiging zijn, aangezien iedereen zelf het volume bepaalt. Je zorgt voor heerlijke hapjes en drankjes en het is zo al een hele leuke avond. Ook een thema kan het nog wat opvrolijken en leuker maken. Zo zorg je voor een onvergetelijke topavond met een silent disco.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.